Museumdag: Ed van der Elsken in het Stedelijk

Groep grijsharige dames bij de garderobe van het Stedelijk, fietsers dik ingepakt in lichte sneeuwstorm, oudere dame met schoothondje voor het tramraam en, even verderop zittend, een mooie langharige scholier met headset. En een beetje verkleumde oudere man: mijn eigen reflectie in een winkelruit.

Enfin: allerlei “Edje’ momenten die ik kreeg na het bezoeken van de ‘Camera in Love’ expositie over Ed van der Elsken in het Stedelijk Museum. Veel foto’s die ik kende (Parijs, Amsterdam, Japan) zijn in het echt veel mooier. Ook erg veel werk gezien dat ik niet kende en al met al erg onder de indruk van de hele expositie anders had ik niet al die ‘Edje’ momenten op de terugweg gehad.

Ik ga zeker nog een paar keer terug om rustig de vele video’s en diaseries te bekijken. Ik moet daar echt even voor gaan zitten en liefst voor de grote massa het Stedelijk inkomt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.