VPRO’s Made in Europe

Na Via Genua met Leonard Pfeijffer heeft de VPRO op zondagavond een andere prachtige serie: Made in Europe met Dimitri Verhulst. Orhan Pamuk, een van mijn lievelingsschrijvers, kwam gisteravond ook even voorbij.

Ik heb niet veel boeken van hem, ‘Istanbul’ is tot nu toe mijn favoriete, dus maar eens wat meer van hem op de koop zien te tikken. Veel kom ik zijn boeken, tweedehands dan, niet tegen misschien ook omdat ik nooit meer dan 2 of 3 euro betaal voor tweedehands boeken.

Enfin: een erg mooie serie om te volgen.

In een tijd waarin Europa onder vuur ligt, en veel van zijn inwoners vraagtekens plaatsen bij zijn betekenis, gaat Dimitri Verhulst op zoek naar het culturele DNA van ons werelddeel. Verhulst blijft weg van bureaucratie en financiële crises, maar reist kriskras door het Europa dat leeft in de boeken die we lezen, de films die we zien en de muziek waarnaar we luisteren. Kunst laat zien wat Europeanen gemeen hebben.

Made in Europe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.