Museumdag: 3 in 1 in het Rijksmuseum

Vanochtend naar het Rijksmuseum geweest voor de fototentoonstelling ‘Star-Vu’: enkele erg mooie 20ste-eeuwse fotografie werken. Het kleine gratis boekje dat bij de tentoonstelling hoort bevat zowaar alle foto’s.

Verder in de tentoonstelling ‘Goede Hoop’, over Nederlanders in Zuid – Afrika, ook flink wat foto’s zowel van rond 1900 als hedendaags. De foto’s spraken mij het meest aan maar de rest van deze tentoonstelling is ook de moeite waard.

‘Tulip Palepai, navigating the river of the world’ van Jennifer Tee, dat gemaakt is voor de nieuwe metrohal op het CS, ook even goed bekeken. Afgelopen zondag was er bij Close Up een documentaire over Jennifer Tee en het maken van dit werk. Ik had gehoopt nog wat meer van deze kunstenares te zien maar alleen de 2 grote collages waren te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.